Ajándékötletek testvéreknek 1-3 éves korig

Ajándékötletek testvéreknek 1-3 éves korig

A babák és a kisgyermekek nagyon gyorsan fejlődnek, így érdemes olyan ajándékot, eszköz vagy játékot választani a gyermekeknek, ami hosszabb ideig lekötheti az érdeklődésüket, esetleg több funkcióban is kihasználhatóak. Még inkább igaz ez a kis korkülönbségű testvéreknél, ahol a nagymozgásos játékok, a szerepjátékok és az ügyességi játékok mind olyan tevékenységek lehetnek, amelyet mindkét kisgyermek élvez és amely egyszerre mindkettőjük figyelmét leköti.

Néhány ötletet összeszedtünk kínálatunkból.

Ajándékötlet 1. születésnapra:

- Háromszög mászóka + rámpa + boltív/montessori hinta szett kis méretben: Sokoldalúan kihasználható mászószett, amelyben a boltív egy párnával kiegészítve Montessori hintaként is használható. A kis méretű szett az 1-2 éves gyermekek számára a legalkalmasabb.

- Puha formák és mászó szettek: Már 6 hónapos kortól alkalmasak akadálypályának a család legkisebb kúszó-mászó tagjainak, azonban a későbbiekben is kihasználhatóak bunkerépítésre, pihenésre és biztonságos ugrálótérre.

- Kerti homokozó: A homokozás és a sarazás minden kisgyermek egyik kedvenc tevékenysége, homokformákba töltögetés, homokvár építés egy megunhatatlan szórakozás a kisgyermeknek akár szülői segítséggel, akár a kis társaival.

- Padlóágyak: Sok kisbaba 1 éves kor körül kezdi szűknek érezni a rácsos ágyat, ekkor szokott felmerülni a biztonságos padlóágyra váltás, amely alacsony magasságú, így az ágyba való ki- és beközlekedés egyszerű és biztonságos.

Ajándékötlet 2. születésnapra: 

- Háromszög mászóka + rámpa + boltív/montessori hinta szett nagy méretben: Sokoldalúan kihasználható mászószett, amelyben a boltív egy párnával kiegészítve Montessori hintaként is használható. A nagy méretű szett a 2-5 éves gyermekek számára a legalkalmasabb.

- Puha formák és építő szettek: A 2 éves gyermekeknél egyre inkább előtérbe kerül a képzelőerő használata, így az egyszerűbb nagymozgásos játékokat, mint a mászás és ugrálás, lassan felválthatják az építőjátékok és szerepjátékok. Az IGLU építőszetteket ezeknek a játékoknak az elősegítésére tervezték, biztonságos puhasággal és könnyű tisztíthatósággal.

- Gyerekbútorok: gyerekasztal gyerekszékekkel: 2 éves kor környékén a finommotorika szerepe és az alkotásos játékok, mint a rajzolás, gyurmázás és kézmüveskedés egyre inkább előtérbe kerülnek, így a megfelelő helyszín biztosítása is szükséges. Erre a legalkalmasabb helyszín véleményünk szerint egy elkülönített kis alkotósarok vagy a nappaliban vagy a gyerekszobában, ahol a kisgyermek elérheti a számára ideális eszközöket (mint a zsírkréta, papírlapok, esetleg gyurma) és szülői felügyelet mellett, de lehetőség szerint minél önállóbban alkothat.

Ajándékötlet 3. születésnapra:

- Kerti játszóház és kerti játszótér: A kert a kisgyermekek számára is életre kel, ha felszereljük a számukra is érdekes helyszínekkel és eszközökkel. Ilyen lehet egy kerti játszóház vagy kerti játszótér csúszdával és hintával, amely a szórakozás kimeríthetetlen területét biztosítja a gyermekeknek.

 

- Kerti kiskonyha és kerti játszóasztal: A sarazós kerti kiskonyha a homokozás és a szerepjáték egy továbbfejlesztett verzióját kínálja, ahol a gyermekek kedvükre tevékenykedhetnek.

- Puha gurulós játékokLágy játékunk kerekeken új, innovatív dinamikus, motoros készségeket fejlesztő játékélményt ad gyermekének. A gyermekek hason, háton fekve vagy rajta ülve mozoghatnak. A gyerekek arcot adva személyre szabhatják a versenyzőt, közös lovaglással és versenypályák építésével szocializálódhatnak.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.