Gyerekasztal gyerekszékkel - mik az előnyei?

Gyerekasztal gyerekszékkel - mik az előnyei?

Ebben a cikkben körüljárjuk, hogy a gyerekasztal és gyerekszék kombinációja miért kihagyhatatlan eleme minden gyerekszobának, mik az előnyei és miért hasznosabb olykor más otthoni funkcionális játékoknál.

A gyermekek önállóságának ösztönzése és támogatása érdekében szülőként fontos, hogy biztonságos környezetet teremtsünk számukra, és biztosítsuk a gyermekek fejlődéséhez szükséges eszközöket és környezetet.

A Montessori-módszert követve a legtöbb tevékenység során az adott kornak megfelelő függetlenséget ösztönözzük. Ez a „korai” függetlenség növelheti az olyan tevékenységek élvezetét a gyerekek számára is, amelyeket gyakran unalmasnak tartanak, mint például a főétkezések, ahol szülőként örülnénk, ha gyermekeink az asztalnál nyugodtan ülve, hosszabb időt eltöltve és lassan étkezve fogyasztanák el a nekik szánt menüt.

A megfelelő gyerekasztal és gyerekszék kiválasztásánál ne feledjük, hogy ezek azon kevés gyerekbútorok közé tartoznak, amelyeket gyermekünk az óvodás kora végéig, azaz legalább 5 éves koráig használni fog.

A gyerekasztal+gyerekszék szett fontos előnyei az alábbiak:

  • Függetlenség és megismerkedés a világgal
  • A gyerekszékek és gyerekasztalok a gyerekek számára ideális méretei miatt a gyerekek önállóan leülhetnek az asztalhoz és felállhatnak a székükből. A járás kezdeti szakaszában a bútorok biztos támaszt jelentenek a sétáló gyermek számára. A kis méretek, a stabilitás és a lekerekített élek mellett gyermeked biztonságban tudhatod, miközben a gyermek megpróbál független lenni.

  • Személyes tér gyermekednek is
  • Egy kis asztal és szék a birtoklás és az önállóság érzését kelti a gyermekedben. Ez lesz a személyes tere, ahol különféle tevékenységeket végezhet, mint például az étkezés, a rajzolás, a kreatív tevékenységek vagy a könyvek lapozgatása.

  • Gyakorlati készségek és szokások kialakítása
  • A Montessori módszerben a gyerekek a lehető legkisebb koruktól részt vesznek az étkezésben az elejétől a végéig. Az étkezési rituálé helyes megközelítése az étel elkészítésének, tálalásának, majd önálló élvezetének segítése. Sok szülő úgy találja, hogy amellett, hogy bevonja gyermekét az ételkészítésbe, a tálalás és az evés adott kornak megfelelő függetlensége segít elkerülni a válogatós étkezést.

    A gyerekek részt vesznek az étkezés előtti terítésben, majd az asztal letakarításában és takarításában. Még arra is szánják az időt, hogy gondosan ellenőrizzenek mindent, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy jól megtisztították-e az asztalt és a széket.

  • Kényelem és ergonómia
  • KAID gyerekbútorainkat a gyermekek testi fejlődését és kényelmét szem előtt tartva terveztük. A gyerekasztal és a gyerekszék a gyermek életkorának és magasságának megfelelő méretű, elősegítve így a helyes testtartást. A gyerekek az asztaltól való távolságukat is maguk szabhatják meg, elkerülve így a válluk vagy a hátuk megerőltetését.

  • Megosztás testvérekkel és barátokkal
  • A megfelelő asztalméret megválasztásával a gyerekek egy asztalnál, székekkel együtt ülhetnek és játszhatnak, és minden testvérnek meg lehet a maga kedvenc helye, ahol együtt, egymás mellett étkezhetnek és tevékenykedhetnek.

     

    A megfelelő gyerekasztal és gyerekszék kombinációval azonnal látni fogod, hogy a gyerekek boldogok és élveznek minden önálló folyamatot, ezért nagyon jó, ha támogatjuk őket ebben.

     

    Forrás: https://kaid.bg/what-are-the-benefits-of-having-children-s-table-and-chair-set-.html

    Vissza a blogba

    Hozzászólás írása

    Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.