Pikler-háromszög

Mikor használjuk a Pikler-háromszöget?

10 hónapos korban bevezethető, és általában 5 éves korig használható. 10 hónapos kor körül a babák a Pikler-háromszög lépcsőit használhatják felhúzásra és felállásra. Fejlődésük során a gyerekek úgy kezdik felfedezni a szerkezetet, hogy részben felfelé, majd lefelé másznak (körülbelül 1-2 éves korukban).

Hány éves korosztálynak való a Pikler-háromszög?

A Pikler háromszögek nagyszerűek kisgyermekek és óvodás gyerekek számára, de valójában már 6 hónaposkortól bevezethetők. A baba fejlődésétől függően előfordulhat, hogy a háromszög segítségével elkezd felhúzni egy álló helyzetbe, és akár meg is próbálhat mászni.

Mi a célja a Pikler-háromszögnek?

A magyar gyermekorvos, Dr. Emmi Pikler által kifejlesztett és a Montessori közösség által széles körben használt minimalista, háromszög alakú mászószerkezetet úgy alakították ki, hogy a babákat és a kisgyermekeket saját tempójuk szerinti önbizalom, stabilitás és erő megszerzésére ösztönözze.

Szükséges a Pikler-háromszög?

Szóval, miért szeretjük a Pikler-háromszögünket (megéri?)? A válasz igen igen igen. Segít olyan felbecsülhetetlen értékű készségek elsajátításában, mint a felhúzás, mászás, fogás, egyensúly, nagy motoros készségek, fizikai határok stb. Gyermekeivel együtt nő. Valójában 6 hónaptól 6 éves korig használható.

Biztonságosak a Pikler-háromszögek csecsemők számára?

A mászókeret korai életkorban történő bemutatása a közhiedelemmel ellentétben nem ösztönzi kisgyermekét arra, hogy „mászóvá váljon”, ugyanakkor biztonságos teret biztosít kicsiknek, hogy fejlesszék és gyakorolhassák motoros készségeit. Természetesen a háromszög használata szülői felügyelet mellett ajánlott.

Hogyan használjuk a Pikler-háromszöget?

  1. Hadd vezessen a gyerek. ...
  2. Hadd dolgozzanak a tevékenységgel, ameddig csak akarnak. ...
  3. Ha végzett, tegye el a Pikler-háromszöget. ...
  4. Legyen példakép. ...
  5. Engedje meg az anyagok bármilyen használatát, de hagyja abba, ha nem megfelelően használják őket. ...
  6. Módosítsa, hogy megfeleljen a szintjüknek

Mi az a Pikler megközelítés?

A Pikler-szemlélet a felnőtt és a csecsemő közötti kedves és tiszteletteljes kapcsolaton alapul, gyengéd gondozási pillanatokon, természetes ütemű mozgásfejlődésen, szabad mozgáson és megszakítás nélküli játékon keresztül. 

Kínálatunkban kis és nagy méretben érhetőek el Pikler-háromszögek rámpával és boltív / Montessori hinta kiegészítéssel natúr, pasztell és élénk színekben.

További információért javasoljuk termékeink megtekintését.

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.